söndag 13 februari 2011

Fler nationella prov!

Regeringen föreslår nu att elever i år 6 och 9 inom två till tre år ska skriva nationellt prov i antingen samhällskunskap, religionskunskap, historia eller geografi.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1383557/Nationella-prov-i-flera-skolamnen.html
Vad tycker ni elever om detta? Motivera (förklara) varför ni tycker som ni gör.

22 kommentarer:

  1. Jag tycker att det är vansinne! Elever har redan tillräckligt många nationella prov.

    Om man har problem med vissa ämnen i skolan så får man extra hjälp av lärarna för att nå målen men om man är underkänd i de ämnena man ska ha i nationella så tappar man moralen helt att lyckas i alla proven, plus då att man ska ha ett prov till som inte hör till kärnämnena.

    Sen sätter det större press att man måste lyckas med fler prov än vad man har behövt göra de senaste åren. Man säger ju att många elever inte klarar av de nationella proven i svenska,engelska och matte, så tänker dem lägga till ett ämne till! Detta året har de lagt till NO som ett prov det tycker jag ska vara nog!

    Förvisso ska inte jag göra de proven som kommer om några år så jag kanske inte bryr mig så mycket men jag kan tycka att det är vansinne!// Kim 9c

    SvaraRadera
  2. jag tycker att det är bra för då vet man vad man behöver träna på i fortsättningen och man får inte olika betyg för vilken skola man går på/doris

    SvaraRadera
  3. Jag tycker delvis att det är bra, men ändå dåligt. Jag kan hålla med Kim att det blir väldigt stor press för vissa och man måste klara det provet, och låt säga att man är mindre bra i t.ex. matte och historia, då kanske det blir VÄLDIGT mycket jobb.

    Men det kan vara bra på ett vis, för det är bra att pressa sig själv ibland. Enligt min bror är gymnasiet STOR skillnad från Emanuel, och menar då på att det är en stor press på gymnasiet där man har mycket prov i samhälle/religion/geografi och historia (han går dock samhälle/samhälle) då kanske det skulle vara bra att vara förberedd.

    Hellre ett prov extra än dålig utbildning tycker jag. //patricia

    SvaraRadera
  4. jag tycker att det är dåligt med proven.

    SvaraRadera
  5. Jag tycker att det är bra att det blir fler nationella prov för då får man visa vad man kan.
    Det kommer att bli jobbigt men jag tror att vi ska klara det

    SvaraRadera
  6. Jag tycker inte det är bra för att vi har redan så många prov !! Man kommer ha en mycket större press på sig att man ska klara det.//Felicia

    SvaraRadera
  7. Hej jag tycker det är onödigt!För vi kommer väl endå ha massa prov.man kommer lära sig mer av det men det kommer bli jobbigt.

    SvaraRadera
  8. jag tycker att det är ret så dåligt med provet för att man vet inte vad man ska kunna/andreas.a :)

    SvaraRadera
  9. Jag håller med Felicia att vi har för många prov.
    Det kanske är också bra att man ha fler prov för visa lär sig snabbt och vissa måste jobba på ett annat sätt. //Ida 6c

    SvaraRadera
  10. Jag tycker inte att man ska ha det, för man har inte jobbat med något av dem sakerna alls mycket. Man måste lära sig mer om sakerna innan man ska ha prov på dem. / Rasmus Berggren

    SvaraRadera
  11. Hej Peter!
    Jag tycker delvis att det är bra eftersm man får reda på vad man ska öva mer på & vad man inte behöver öva lika mycket på.
    Men samtidigt tycker jag att det jobbigt, HAHAH!
    /sanna

    SvaraRadera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  13. Jag tycker det är en dålig idé för att vi har mycket med prov och vi kan kanske inte det som kommer på proven !!//Emma

    SvaraRadera
  14. DEt finns både negativa och positiva saker om att ha nationella i 6 och 9:an, jag tycker det är tidigt och ha det redan då. det kan ju vara bra också om man vill få reda på var man ligger och höja det. Fast det är väldigt stor press eleverna kommer att ha då.

    SvaraRadera
  15. Vet inte riktigt vad jag tycker om det hela, prov i säg är ju aldrig kul kan jag tycka men att få visa sina kunskaper är alltid positivt, ja för dem som har det vill säga../Joel Ahlbeck

    SvaraRadera
  16. Jag tycker att de är bra att ha de i just dom ämnena. För om de finns i alla andra så borde ju finnas i dom också. Då får ju lärarna veta hur mycket eleverna har lyssnat och lärt sig på lexonerna. Jag tycker att de borde finnas i alla ämnen men de finns de inte.
    Hur ska vi kunna få de i alla ämnen som?
    Om man har de i alla ämnen så pluggar man ju hårt i alla ämnen också för man vill ju inte gå ut med IG.
    Som de är just nu så pluggar man ju bara typ hårt i dom ämnena som man vet man kommer att få göra nationella i. Och kanske inte lika hårt i dom andra.
    Jag tycker att dom borde ha börjat med de här för länge sen. För de är så många som går ut med dålga betyg.
    Lärarana borde bry sig mer och hjälpa oss elever som vill nå högt.

    SvaraRadera
  17. Hej pidde !! jag tycker det är bra för man får reda på vad man ska öva mer på och så men det kan vara lite drygt samtidigt... men det är ju ändå bra mvh/iza...

    SvaraRadera
  18. Jag kan tycka att det är både bra och dåligt!
    En fördel är att eleverna har sin chans att visa vad dom verkligen kan och vad dem har lärt sig.

    En nackdel är att det redan är så pass många nationellaprov, så det kan bli mycket "press" på eleverna, man har nationellaprov i matte, engelska, svenska, NO och som du nu säger kanske SO? Det blir för mycket, man kan blanda ihop sakerna, bli stressad osv..

    / Mikaela

    SvaraRadera
  19. Bra för då ser man vad eleverna kan och kan då anpassa undervisandet efter det.

    SvaraRadera
  20. I skolan har man redan för många prov. jag tycker att mer prov blir mer press på eleverna. Dom som inte är fokuserade i skolan kommer att strunta i skolan en u mer. Och för dom andra blir det bara jobbigare.

    SvaraRadera
  21. Jag tycker delvis att detta är bra. Jag tycker att det är bra att man har nationella prov i fler ämnen. Det är nog ganska jobbigt att en stor del på sina betyg hänger på några enstaka dagar. Dem flesta får nog stor press på sig när man får ett prov och vet att om man inte gör sitt bästa kan det påverka ens framtid när man har nationella i 9:an. // Isabella Sjöberg 7ac

    SvaraRadera
  22. Jag vet peter, fan vad seg du är...men vafan det var inte enkelt att hitta sidan, men men. Fler nationela prov blir hur bra som helst. De har större chans att få bättre betyg men de har även större del till att få IG. Det bästa av allt är att jag slipper göra dem ;)

    SvaraRadera