söndag 15 april 2012

Inte få spela on-line?

I New York har myndigheterna bestämt att dömda/tidigare sexförbrytare inte får spela on-line-spel pga risken att de kan ta kontakt med barn genom de här spelen. Läs artikeln innan du besvarar veckans problem:

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/article14676155.ab

Är det rätt att införa en sådan här lag/bestämmelse?

9 kommentarer:

  1. jag kan hålla med om att föräldrarna bör ha koll på vad barnen gör... men annars tycker jag att det är rätt att införa en sådan här lag.

    att spela spel ska ju vara kul och om jag hade spelat något (vilket jag inte gör!!!) så hade jag ju tyckt att det var riktigt obehagligt om det plötsligt var någon som började "stalka" en och snacka med mig. så ja, jag tycker nog det är rätt. /Anna 8ac

    SvaraRadera
  2. Tycker det är en tramsig lag, för det första kan man varje person välja att blockera vissa användare så dom inte kan kontakta dig.

    Och om det skulle hända ändå så har företaget loggar på vad användare skriver till varandra som dom kan plocka fram och använda som bevis.

    Låt alla spela spel! :)

    SvaraRadera
  3. Jag tycker att det är konstig lag för om man vill spela med andra då får dom göra det om dom vill.

    Men man kan förstå föräldrarna om dom tycker att man sitter uppe för länge.

    Jag tycker inte att det ska finnas en sådan lag. //Tony 7c

    SvaraRadera
  4. Dom borde få spela online.Det är som rasmus sa man kan blockera användaren så dom inte kan skicka meddelande eller nåt annat.




    /Donet7c

    SvaraRadera
  5. Jag tycker detta är en både bra och dålig lag. Det bra är ju självklart att sexförbrytare stoppas att leta offer på väldigt många platser,sen är det dock dåligt att de inte inser att det är på chat sidor på internet det händer mest och inte i spel, självklart händer det men det är inte värst stor. det dåliga är ju att företagen kommer att förlora inkomster om lagen blir större än den redan är. sen är det synd att denna lag var tvungen att införas, för föräldrar borde lära sina barn att veta bättre och att man borde vara väldigt försiktig med folk online eftersom där finns många underliga typer. /Kid 8ac

    SvaraRadera
  6. Jag tycker det är en bra men ändå dåligt lag. Man kan ju blockera dom man inte vill ska kunna kontakta en och sånt.
    Men jag tycker man borde få spela online ändå.





    Pontus 7:C

    SvaraRadera
  7. Jag tycker att lagen är bra för att sexförbrytare eller pedofiler inte ska kunna ha tillgång till andras information på spelsighter och anndra internet tjänster.

    Det är viktigt att försöka begränsa möjligheterna för dessa förbrytare, att kunna fortsätta med sina krimminella handlingar. Det är omöjligt att förhindra nya brott helt och hållet men det är bra att försöka försvåra det så mycket som möjligt för dem.

    SvaraRadera
  8. Det är en svår sak med vad man ska förbjuda för pedofiler förstås. Fast detta är nog helt riktigt, fast det är nog mer chatt tjänster som Owegle, eller vad det heter, ska vara blockerade för pedofiler.

    SvaraRadera
  9. Om vissa människor vill spela online så får dem väl göra det.

    Dem får ju ta det som kommer ju. Vissa föräldrar bryr sig inte om att ens barn spelar ett spel som online.

    Jag skulle inte bryr mig om jag skulle spela online, men jag hade varit försiktig, för att vissa människor är inte riktigt kloka.

    Jag tycker inte att man ska sätta en regel på att man inte får spela online.

    Ja! det kan finnas pedofiler som vill utsätta online spelare för olika saker. Jag skulle inte bry mig om en pedofil som skulle börja chatta med mig.

    Jag skulle bara skita i den personon. Det kan vara svårt för vissa människor att inte sluta spela online.

    En del människor har kanske lite svårt med att sluta, men en del andra kanske blir det lättare för.

    Dem människor som sätter ett förbud på att inte spela online.

    Dem människor som inte vill att man ska sätta ett förbud så dem kommer nog att rusa fram och protestera en mäldigt mycket!

    Hälsningar Emelie Bergström 8ac

    SvaraRadera