söndag 3 april 2011

JAS i Libyen...

Så då kan man påstå att Sverige är i krig! Eller kan man det? De JAS-plan som nu ska delta i strider mot Al-Khaddafis styrkor får dock bara spana och endast om man blir angripna får man skjuta i självförsvar. Tycker du att detta är rätt eller ska de även kunna attackera mål/människor på marken? Motivera!

13 kommentarer:

  1. jag tycker att det är dåligt att dem har skickat upp JAS-planet i libyen för man kan kanske säga att vi är i krig och det är man lite rädd för. Men å andra sidan så kan det vara bra att sverige har skickat upp planen till Libyen för då blir det riktigt svårt för Khaddafi att fly ifrån Libyen.

    Jag tycker också att det är rätt att dem sjuter människor på marken för att det är nog det enda sättet för oss att få övertaget. Men så tycker jag :)

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att det är rätt att JAS är i libyen, och att dom bara får självförsvara sig. Annars om JAS blir ner skjutet efter det attackerat så tror jag inte det blir kul för sverige. Dels för libyen kanske ger igen för vi skjuter, och dels för att då säljer JAS planet mindre. Det är min tanke.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker det är bra att Sverige har skickat in planen för då kan vi hålla mer koll på vad som händer där, plus att vi kan styra Khadaffi lättare när vi är fler.

    Jag tycker att vi planen ska få anfalla militären som tillhör Khadaffi för då kan vi få slut på där lite snabbare.

    Jag tror att Khadaffi inte kommer våga attackera Sverige för han vet om att vi är med i EU och FN så då kommer han få halva världen emot sig på köpet./Kim 9c

    SvaraRadera
  4. Ser inget negativt med JAS-Planen där, det är ju bra att de kan se vad som verkligen händer där. Vet inte om man ska säga att Sverige är i krig trots allt spanar de ju bara.

    Att de endast får skjuta i självförsvar kan jag förstå och verkar bra i sitt sätt i stället för att komma dit och angripa direkt. / Joel Ahlbeck 8C

    SvaraRadera
  5. jag har inget emot att JAS-planen är i Libyen. det är bra att de ser vad som händer där.

    att de bara får skjuta när de blir angripna är både bra och dåligt. det bra är att om vi blir angripna gör vi ju självförsvar. det dåliga är att vi kanske inte blir angripna och det leder till att vi inte bombar och det leder till att JAS-planet säljer mindre./ Marcus Andersson 7ac

    SvaraRadera
  6. jag har kommenterat om detta i ett tidigare inlägg. /anna 7ac

    SvaraRadera
  7. jag tycker att det är helt rätt att dem skickade upp JAS-planen, jag menar då håller ju sverige bättre koll på vad som händer.

    SvaraRadera
  8. jag tycker inte att det är bra gjort att sjicka JAS till ibyen för att de kommer sedan tro at vi är med i kriget och då bir sverige med i krig :-(

    SvaraRadera
  9. Jag tycker det är okej att Sverige skickar ner flygplan för att hjälpa libyens folk mot khaddaffi.

    SvaraRadera
  10. jag tycker att de är dåligt att man sickade utt de där planet i kriget. Varför tog dom ens ut de i kriget? På ett sett kan man säga att vi är krig för palnet är ju de. Men är de ens vi i svergie som ville sicka ut de?

    SvaraRadera
  11. Jag vet inte vad jag ska tycka kunde varit bättre om vi skicka folk till Japan för att hjälpa dem men vi Svenskar vill ju vara knähundar till alla ju. Får väl bara hoppas vi inte gör en Stockholmare med JASen igen.

    SvaraRadera
  12. Nej, JAS-planen har ingenting att göra i Libyen ens. Enda anledningen till att Sverige överhuvudtaget vill skicka dem ner dit är för att planen ska få stridserfarenhet så vi kan få dem sålda. Är det då moraliskt försvarbart att skjuta ner människor bara för att vi ska kunna tjäna pengar? Att västerländerna tjänar pengar på u-ländernas olycka är inget nytt, men fortfarande inte okej. Dessutom är Sverige ett neutralt land och borde agera därefter.

    SvaraRadera
  13. Jag tycker det är dåligt att dem har skickat ner dem, jag förstår inte meningen i varför Sverige ska lägga sig i. dem vill ju bara skicka ner dem så att vi kan få dem sålda sen. jag tycker inte dem gör så stor nytta i libyen omödigt att sverige ska lägga sig i. jag tycker att något annat land skulle gjort det i stället. sverige har ju inte varit med så många gånger, dem kanske bara ville visa att dem också kan.

    SvaraRadera