söndag 22 maj 2011

Rätt eller fel?

Veckans fråga handlar om etik. Tänk dig att du tar en promenad och under denna promenad hittar du tre plånböcker som ligger på marken. Den ena plånboken tillhör en 8-åring, den andra en 35-årig kvinna och den tredje tillhör mig! Varje plånbok innehåller 100 kronor, en lapp med ett mobilnummer samt ett foto på ägaren.

Vad gör du?

12 kommentarer:

  1. Om jag hade hittat dessa plånböcker, hade jag ringt ägarna och sagt att jag skulle lämnat plånböckerna på polis stationen. i det fallet, så kan ägarna hämta sina plånböcker när de kan. för i slutändan lönar det sig att vara snäll.

    SvaraRadera
  2. Jag hade ringt alla tre och frågat var det bor och om det inte hade varit så långt bort så hade jag gått och lämnat tillbaka dem. Hade det varit långt bort så hade jag antingen lämnat dem på polisstationen eller skickat dem i ett "Paket".

    SvaraRadera
  3. jag tror jag hade gjort samma som Kim och Lukas, ringt ägarna eller lämnat dem på polisstationen. för i med att det finns både telefonnummer och bild vet man vem det tillhör, hade jag hittat en hundralapp för sig själv hade jag behållt den själv.

    SvaraRadera
  4. Jag hade gjort samma sak som Lukas och Kim och Anna. Jag hade ringt till personerna som hade tappat bort plånböckerna eller lämnat dem till polisstationen.
    / Ida marin

    SvaraRadera
  5. Jag hade lämnat plånboken till polisen och då får polisen ge plånboken till dem rättmätiga ägarna.

    SvaraRadera
  6. Jag hade först pratat med mina föräldrar och fråga vad ska jag göra

    jag själv hade lämnat plånboken till polisen
    för då kanske man får hitte lön

    SvaraRadera
  7. Jag hade tagit upp den, kollat i den, kastat tillbaks den.

    Svårare är det inte.

    SvaraRadera
  8. Jag hade ringt ägarna & meddelat de om att jag hittat deras plånbok. Sedan hade jag gett plånböckerna till polisen så kan de sköta resten!

    SvaraRadera
  9. (sommarlov)
    jag hade antagligen väntat tills du blev lite desperat o frågat om du håller koll på sakerna ;)

    SvaraRadera
  10. Jag hade tagit upp plånboken och kollat först i den och kollat vem de var och sen lämnat in den och mobil till polisen och dom hade fått get den till den rätta personen. Och då kan ju jag få hitte lön :)

    SvaraRadera
  11. Jag hade tagit upp plånböckerna och kollat vems dem är och om det är någon som jag känner skulle jag lämna dem själv, annars hade jag lämnat dem till polisen, UTAN att ta några pengar :)

    SvaraRadera
  12. Jag hade tagit upp plånboken och kollat först i den och kollat vem de var och sen lämnat in den och mobil till polsien och dom hade fått get den till den rätta personen. Och då kan ju jag få hitte lön :)
    // emelie J

    SvaraRadera