söndag 1 maj 2011

Bröllop

Så har det varit bröllop igen...den här gången var det prins William och Kate som vigdes. Förra året var det kronprinsessan Victoria och hennes Daniel som blev man och fru. Dessa bröllop kostar väldigt mycket pengar. Vilka fördelar har dessa bröllop? Finns det några över huvud taget eller är det enbart slöseri med skattemedel? Motivera era svar!

15 kommentarer:

  1. detta drar till sig mycket publicitet runt omkring i världen, så man kan nog säga att det drar in mer pengar än vad man lägger ut på bröllopen. och det är ju bra.

    SvaraRadera
  2. Detta har inga fördelar...

    Slöseri med tid och pengar, det händer viktigare saker...

    dom kan ju göra ett par ringar med ståltråd så är det klart...

    SvaraRadera
  3. Tycker mest det är slöseri med mina licenspengar. Jag betalar licensavgift för att stödja Lasse Kronérs matmissbruk och Peter Settmans blandmissbruk, inte för att SVT ska kunna sända bröllop dagarna i ända.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att man ska ha ett vanlig bröllop som alla andra

    Dom i kunga husen slösar bara massa money på att ordna ett bröllop

    som kates klänning den kostar några miljoner
    Men stora bröllop är väldigt fina så det kan vara därför dom vill ha det!

    SvaraRadera
  5. Hej jag tycket att det kan vara rätt om man har pengar till det.

    Men jag tycker att det är slöseri med pengar.

    annars tycker jag att bröllop är fina!

    SvaraRadera
  6. Jag tycker inte att man behöver ha ett sådant stort bröllop. Fast dem är lite viktigare, men det är fel att andra ska behöva betala för det. Om man ska ha bröllop ska man betala det själv, fast dem inte vill de, men det ska ju vara rättvist för alla. Dem kunde haft ett litet mindre bröllop istället. Så att det ändå blev speciellt men man kan ju lägga pengar på annat istället som är viktigare.

    SvaraRadera
  7. jag tycker inte det är rätt att det ska kosta så mycket och betalas av folket för det är otroligt slöseri med pengar. Jag tycker det är mycket viktigare att lägga alla dessa miljonerna där det behövs, som t.ex. inom vården, skolan o.s.v. , om de hade haft ett mindre bröllop som kostade mycket mindre hade man t.ex. istället kunnat skicka mycket pengar till behövande barn o.s.v.
    det kan ju också vara en fördel för att kungafamiljen gör reklam för vårat land.

    SvaraRadera
  8. Jag tycker det är TOTALT meningslöst, jag menar.. Bara för dessa människor är "kända" i och med att dom är inom kungahuset, så borde inte dom ha det så mycket bättre än alla andra.
    Visst, dom som är intresserade av kungahuset och sådant kan ju tycka det är roligt att se på tv, men enligt min åsikt är det fel att andra ska behöva betala för det när dom har så mycket penagr själva.
    De pengarna hade kunnat gå till annat inom vård, osv..
    / Mikaela Helynen

    SvaraRadera
  9. Jag tycker det bara är slöseri med pengar eftersom man kunde ha gjort nåt bättre för dem pengar tex hjälpt hemlösa eller hjälpt någon annan orginasitaion tex rädda barnen, barncancerfonden.

    SvaraRadera
  10. Jag tycker det bara är slöseri med pengar eftersom man kunde ha gjort nåt bättre för dem pengar tex hjälpt hemlösa eller hjälpt någon annan orginasitaion tex rädda barnen, barncancerfonden.

    SvaraRadera
  11. Skulle inte säga att där finns några direkta fördelar, de slösar ju en del pengar för att bröllopen är så stora men jag antar att de anser sig vara viktiga så det måste vara något stort?

    Sen som jag ser att många andra skriver så kan ju pengarna säkert gå till något annat. Det är klart att de ska få ha ett bröllop om de så vill men då kan de åtminstone betala för det själva. Egentligen bryr jag mig inte om att de gifter sig överhuvudtaget.

    SvaraRadera
  12. jag tycker att det hade varit bättre om dem hade betalt det själva, och lagt de pengarna på cancerfonden .. eller gett dem till mig. :)

    SvaraRadera
  13. Fördelar är ju att dom vissar upp sig ännu mera än vad dom brukar göra. Nakdelar är att dom har slösat så mycket pengar som dom har kunnat lagdt på en massa andra saker. Dom har kunnat haft ett mindere bröllop och get lite pengar till fattiga barn och canserfånden.
    Jag tycker det var slöseri för oss att ha ett så stort bröllop.. Dom bordde ha anvent pengarna till något nytta// emelie 8c

    SvaraRadera
  14. Jag tycker man kunde gjort så mycket mer för pengarna. Barn dör i afrika dagligen och de betalar X antal pengar för en hatt.

    SvaraRadera
  15. Jag tycker att det är helt onödigt att deras bröllop uppmärksammas så mycket, dem kanske egentligen ville ha ett privat bröllop, men nu fick de inte det eftersom så *censurerat ord* många älskar att läsa skvaller och vad som händer i kändisvärlden, och alla dessa onödiga saker tidningarna skriver om tar uppmärksamheten ifrån viktigare saker, och pengarna dem använder till bröllopet är ju skattepengar, och man betalar ju skatten för vettigare saker som t.ex. sjukhus och skola, och inte för att kungligheter ska kuna gifta sig.

    SvaraRadera