fredag 14 december 2012

De sista nyheterna 2012

Välkomna att resonera och diskutera kring årets sista "viktigaste" nyheter!
/Pidde

9 kommentarer:

  1. En av vinterns viktigaste och även julens viktigaste nyheter är följande:

    Till att börja med så vill jag diskutera och argumentera om Kalle Ankas Jul från Disney som har funnits sedan 1930-talet. Då mina föräldrar och deras föräldrar växte upp med denna jul tradition.

    I Kalle Ankas Jul har det sedan tiderna varit en stor jul tradition för många runt om i världen att på julafton se på denna jul klassiker. Men nu det beslutat att Disney själva har tagit bort ett antal scener från årets Kalle Anka på julafton. En av dessa scener är när en mörkhyad docka som åker in i tomteverkstan på en rutschkana, säger "mamsen" och stämplar sig själv i baken med ett "OK".

    En annan scen som även har tagits bort är den delen då en leksak som ska föreställa en grön dansande kosack jude som dansar fram till tomtens säck.

    Detta är mycket tråkigt tycker jag att Sverige måste ta bort dessa scener från Kalle Ankas Jul. I största del är det barn som sitter bänkade framför TV:en under julen bara för att få se på Kalle Anka. Skillnaden är att barn inte tittar på detta och ser alla dessa fel, dem ser endast på detta för att det ger en Jul känsla och glädje till alla runt om kring.

    Jag vet för jag är själv ett barn!

    SvaraRadera
  2. Det var inte förrän jag var kring 20 som jag ens funderade över att en färgad docka blev stämplad i baken...

    Jag för länge sedan slutat se på Kalle Anka, men hade jag haft barn så vore det ett självklart inslag på julafton!

    God Jul på dig, Tobias!

    SvaraRadera
  3. en av dem sista viktigaste nyheterna är att:.
    det är mycket krig nu i arab länderna. det händer att många dör för varje dag. som ex Syrien. det är mycket krig i de landet och kriget går nu runt till andra länder och det blir större och större för varje dag. igentligen tycker jag inte att man ska kriga mot andra för det är fel. och att syriens prsident är ett svin. han är riktigt dum i huvudet och har ingen vett i skalen. jag tycker att han ska vara med sitt land och försöka stoppa kriget. men han gör inte det för att han är inte ens med sitt land. jag tycker att det är fel. DET BORDE SOPPAS!!!! ;p

    //du vet vem.......

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan hålla med om att det finns oroligheter i många s k arab-länder varav Syrien är ett av dem.

      Om Syriens president Bashar al-Assad är helt galen tar jag inte ställning till här, men jag instämmer i ditt konstaterande att han bör stoppas. Hur blir då frågan!

      Ska FN agera mer aktivt? Kan man det? Är det Ryssland som har nyckeln till en lösning eller är det grannländerna t ex Turkiet och även NATO?

      Om al-Assad stoppas(avrättas?fängslas? får fly till annat land?) blir då följdfrågan vilka som ska ta över?

      Det finns t ex ett antal olika muslimska grupperingar/inriktningar: sunniter, alawiter, ismailiter, shiiter och druser... Blir det därmed ett renodlat inbördeskrig om al-Assad störtas?

      Vi får väl helt enkelt avvakta och se!

      Radera
    2. ja det är lite konstigt att Bahar al-Assad är inte med sitt eget land. om jag hade varit honom hade jag varit med mitt land och då hade jag hjälp dem andra som hade haft krig. jag hade hjälpt dom med att kriga mot dom andra som gör krig som ex Israel. jag hade krigat mot Isral och dödat var och en. dom ska famn känna hur ont det gör när en man älskar bara dör! jag ska vara mot Israel för jag hatar dom. och jag s'ger det här vid alla som ska kommentera jag är inte rädd för dom. dom vill bara försöra och döda andra men det kommer dom inte lyckas för Palestina kommer alltid vara emot dom!
      //du vet vem,,,,,,

      Radera
  4. Uppgörelse godkänd i senaten

    USA:s godkände överkommelsen med Barack Obama (USA:s president - även vald att stanna kvar som president, vann med jämd seger mot "Mitt Romney" överenskomelsen för att förhindra budgetstupet!

    Överenskommelsen är infattar förlängd skattelättnader för personer tjänar max 400 000 dollar. Vilket motsvarar 2,8 miljoner svenska kroner. För de som tjänar mer än så ökar inkomstskatten från 35 procent till 39,6 procent. Och Reavinsterna - och kapitalvinstskatten höjs från 15 till 20 procent. Detta är dock inte bra för staten...

    Om skatterna höjs innebär det ett tillskott till USA:s statskass på 600 miljarder dollar över en längre period. Samtidigt höjs arbetslöshetsförsäkringen till två miljoner amerikaner på ett år.

    Obama uppmanar representanthuset att godkänna uppgörelsen ”utan några högre dröjsmål”. I ett skriftligt uttalande konstaterar presidenten att varken demokrater och republikaner har fått allt, men att uppgörelsen är rätt för landet USA.

    //Louise Jinbäck 9AC

    SvaraRadera
  5. ....och vad tycker du om det, Louise? Är det rätt väg för USA att gå? Motivera!

    God fortsättning på det nya året!

    SvaraRadera