söndag 3 februari 2013

Lagligt att slå barn?

I Storbritannien är det tillåtet att använda "måttligt våld" mot sina barn.

Läs artikeln Minister försvarar barn-aga och kommentera.

10 kommentarer:

  1. Jag tycker det är helt fel att slå sitt eget barn. Om nu Barnet eller barnen inte sköter sig så hjälper det inte att slåss. Våld löser inget om man nu man ska göra allt för att sitt barn sköter sig så ska man behandla barnet rätt som exempel prata med barnet och göra allt för att barnet ska må bra. Chris Grayling tycker ju det är rätt att föräldrarna slår sitt barn för att han blev själv slagen när han var ett barn. Jag förstår varför han gjorde det men det är helt fel han gjorde men jag förstår varför. Jag tycker att man inte ska slå sitt eget barn iallfall. / Ida 8c

    SvaraRadera
  2. I 14 EU- länder är barnaga tillåtet, där bland annat Storbritannien. I Storbritannien är agan tillåten så länge den inte skadar barnet, dvs. lämnar spår, som t.ex. hudrodnad. Innan lagen ändrades var det domstolen som skulle avgöra om föräldrarna hade gått över gränsen till misshandel, men nu är det socialtjänstens sak. Det har kritiserats bland många, bland annat den brittiska justitieministern Chris Grayling, som menar på att föräldrarna kan ge för lite aga pga. att de är rädda för socialtjänstens bedömning. Justitieministern är för barnaga för att han tycker det är bra uppfostran och ger ett budskap till barnet. I artikeln tar man upp att vissa anser att gängkriminalitet kan undvikas om föräldrar får ta tag i sina barn fysiskt för att t.ex. hindra dem från att bära kniv.

    Jag anser att det är helt fel att uppfostra barn med våld. Jag håller inte med den brittiska justitieministern när han säger att ”det är bra uppfostran och ger ett budskap till barnet”, jag tror att det är tvärtom. Jag har många gånger hört att ett barn som har en dålig uppväxt kan lätt falla ut i kriminalitet i framtiden. Att leva med mycket aga som barn anser jag är en jobbig uppväxt. Ett barn som blir slaget av sina föräldrar som straff tror jag inte ändrar deras beteende, utan gör att de blir rädda för sina föräldrar.

    Eftersom det är så här i 14 EU-länder anser jag att EU borde ta tag i frågan och enligt mig sätta ett förbud.

    (Oscar HO 7ac)

    SvaraRadera
  3. Jag tycker att det är dumt att slå barnen om dom gör inte som en säger att dom ska eller om dom tänker inte på samma sätt som dom äldre tänker på, dom vet mer än barnen för att dom har levt längre och förstå samhället bättre än vissa barn, och dom ska lära barnet om det inte slå i häll den och hoppas att den har förståt. Jag (och andra barn) har inte varit slagen av sin mamma eller pappa och har en då lärt sig riktigt mycket om saker. Jag tycker att det är helt fel!

    Ian-Sebastian 7ac

    SvaraRadera
  4. I Storbritannien är det ännu tillåtet att ge barn en lättare form av aga som inte ger "märken". Vilket är en mycket löjlig ursäkt till att slå barn och därmed ett mycket förvridit sätt att se på uppfostran, tycker jag. Jag tror inte att det finns någon frisk person som anser att barn mår bra av misshandel, och det är tragiskt att många barn i det engelska samhället växer upp under sådana omständigheter.

    Jag tycker man ska hjälpa till de föräldrar som inte riktigt fixar föräldrarollen istället. Och framför allt hjälp de barn som inte har fått den ledning och trygghet som de har rätt att kräva.

    Jag håller även med Oscar på många av punkterna.

    /Hugo R

    SvaraRadera
  5. "Smisk sänder ett budskap"? "Smisk"?! Asså jag blir nästan förbannad när jag läst att han har smiskat sina två barn! Att slå (eller vad man nu kallar det för)sina barn är det jävligaste man kan göra när man är vuxen!

    Om man är vuxen och man slår sina barn, då tycker jag att då har man inte lärt sig det stegar att bli en mogen människa för att kunna bli vuxen. Människor som slår sina barn gör mig så fruktansvärt arg och irriterad på personer som gör så!

    Jag tycker också att om man slår sina barn så är man skyldig barnen ett bätte liv om man inte kan ta hand om dem, men det är sin sak tycker jag. Jag skulle aldrig få för mig att slå något barn överhuvudtaget! även om marnet inte lyder så ha man ända ha förståelse att man slår inte bra barn eller någon annan häller.

    Barn som blir slagna av sina föräldrar kommer ju inte att kunna uppfosta deras egna barn! Om föräldraran upfostrar rätt så blir det en glad och posetiv framtid, men inte om man börjar slå på sina barn. Där går faktiskt gränsen!

    Även om man inte kan få tyst på ett barn som gapar eller skriker så SLÅR man inte på barnen! Jag tycker det är rätt att han åker på 60års fängelse eller mer, för om man slår sina barn så kommer det en dag där han börjar slå på andra barn eller andra människor.

    Människor som slår på andra människor kan bara "fara och skita" tycker jag, för att då är man inte värd något för mig. Slår man någon så är det inte mina bekymmer varför han blir eller blev slagen.

    Tyvärr är den sista idioten innte född som man säger, men att vissa respekt och hänsyn till andra är vad alla människor ska göra idagens samhälle.

    // Emelie Bergström 9ac

    SvaraRadera
  6. Jag tycker det är fel med aga. Med en bra uppfostran och ordentliga tillsägelser så ska inte aga behövas. Man måste lära sig ha respekt för inte bara sina föräldrar utan även andra människor. Jag tycker att det är bra att barn får vara barn men fri uppfostran tycker jag ibland har gått över gränsen. Barn i vissa familjer får i princip göra vad som helst och får inga tillsägelser. //Oscar G O

    SvaraRadera
  7. Tänkvärda inlägg av er. Vad man kan fundera över är om det enbart hjälper med lagstiftning?

    SvaraRadera
  8. jag tycker att det är rätt att slå sina barn. när jag var själv i mitt eget hemland så såg jag många barn som blev slagna i skolan och hemma. jag blev också slagen.men jag tycker att det är rätt för att man lär sina barn. tex om man pratar med barnet så kanske den inte lyssnar och då kan an slå. tycker jag. jag hade tyckat att det hade varit rätt att slå barn i sverige. jag ser inget fel med det.!!!!//Hanady 8C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kanske tycker det är rätt att slå barn bara för att du kommer från ett anti-agaförbudland?! Skaffa sense och ändra åsikt innan jag vrider nacken av dig din jävla assfuckare!

      Radera
  9. Piss-Chris Grayling är en jävla gubbjävel som inte har nån sense i sig! Tycker vi borde åka till Storbritannien och vrida nacken av den där gubbpedofiljäveln!

    SvaraRadera