söndag 11 september 2011

9/11

Den här veckan är det, sedan 2001, svårt som lärare att inte ta upp terrorattackerna i New York, mot Pentagon och i Pennsylvania. Varför tror du att ett antal personer blir kapabla att genomföra ett sådant vansinnesdåd mot USA? Det måste nämligen finnas en eller ett antal olika orsaker...
Lycka till!

12 kommentarer:

  1. Jag tror att det är religonen som kan tvinga fram såna fanatiker.

    SvaraRadera
  2. Det är otroligt svårt att veta vad som kan få en person att göra något sånt här... för att göra något sånt måste man nog ha ett otroligt hat, och för vissa en stark religös tro. Men man vet aldrig...

    SvaraRadera
  3. Jag har ingen aning. Dem som har planerat de har nog inte tänkt så mycket. Dem ville kanske bara döda massa andra. DEt måste finnas en anledning. Jag har ingen aning, tycker bara det är idiotiskt. dem som gjorde de måste ha hatat sitt eget liv och vill hämnas på någon annan...

    SvaraRadera
  4. Det är mycket möjligt att de som planerat detta dådet har t.ex. fått deras liv förstörda av bl.a. krig eller kanske har blivit kränkta av amerikanska medborgare. Det kan också vara att de har fått som jobb att terrorisera och har blivit lovade evigt liv, Martyrism eller liknande. Jag personligen tror på att det är religionen och Jihad tillsammans med Al-Qaidas inblanding. I vilket fall som helst är det hemskt, men man ska inte hacka ner på hela religionen, i alla religioner finns extremister, och det är dessa man ska leta upp och göra någonting åt.

    SvaraRadera
  5. Jag tror att personerna som gör det antingen blivit tvingade till att göra det, eller så tror dom att dom gör en bra handling eftersom människorna som styr i landet de kommer från säger att det är en bra handling att göra det.

    SvaraRadera
  6. Ja du Peter... det måste vara överhuvud taget att deras religon, deras samhälle har genomsyrats med att "detta är bra, gör du detta får du alla dina oskulder" ungefär. Översättning var dem här personerna fanatiker. Galna män som gör allt för sin religon, vad den än säger. Ren översättning, jag tror att dem här personer trodde de gjorde något gott. Jag skulle säga att Anders Bredvik eller vad han nu heter i Norge hade ungefär samma tanke sätt. Det är fel sätt, jag gör rätt, jag förstår inte varför ni gör så här när jag har gjort något gott, jag dödade bara människor som inte tyckte samma som jag... Jag tror alltså på att det var helt enkelt en varning från al-Qaida. Men jag kan ju också vara ute och cykla och tänker helt fel, men det är vad jag tror.

    SvaraRadera
  7. Jag tror att dom som blev kidnappad inerst inne ville säkert döda.. Varför annars skulle dom kidnappa just dom... Dom som har gjort de måste ha varit typ sjuk i huvudet eller ha haft en sjukdom.. Asså psykiskt sjuk...

    SvaraRadera
  8. Jag tror att dom gjorde det för att hämnas mot USA som vill ha doms olja

    SvaraRadera
  9. jag vet faktiskt inte varför man skulle göra något sånt, dem måste ju varit självmordbenägna och samtidigt ville dem döda fler människor. Men det var väl för USA gjorde något mot dem som planerade allting och de ville väl få revansch.
    Man måste ha mycket hat för att göra något sånt. De som var med och gjorde detta vågade väl inte säga imot. De trodde kanske dem skulle bli typ "legender".
    ja de är väldigt tragiskt och så, men nåt sånt här måste ju hände i historien, syn för dem som dog och deras familjer.
    /hanna

    SvaraRadera
  10. Antagligen har de personer som varit "självmordsbombare" inte varit så upplysta och inte riktigt vetat vad det är de ska göra. De får lära sig att detta är rätt och att de gör något bra.
    Att al-qaida genomförde detta finns det nog många orsaker till. De kände sig svikna av USA är en av anledningarna jag vet.
    Det som hände 2001 är en väldigt sjuk sak.. men jag tycker att det är lite roligt att USA faktiskt betalat detta nästan helt själva. Dem borde tänka sig för innan de blandar sig i massa krig hela tiden, för enligt mig har inte USA hjälpt många krig utan bara förstorat och förvärrat dem.
    Sen borde folk tänka sig för vilka utalande de gör. Att säga att ALLA muslimer sitter och lär sig hur de ska bomba folk och att man borde bränna alla koraner osv. De människorna är nästan lika korkade som de som planerar bombningarna och terrorhoten.
    Jag tror att något liknande kommer hända igen men inte i just USA. Men det är nog ingen engångsgrej. Där finns fler människor som är lika sjuka.
    Joy

    SvaraRadera
  11. Jag vet inte varför dem gjorde det men vad skälet än var så var det nog stort. Jag tror själv att dem tycker att USA lägger sig i allt dem håller på med. Så skulle de vissa vad de är kababla till om USA inte slutar. Det är bara en aning som jag har till varför dem gjorde det.

    SvaraRadera
  12. Jag tror fortfarande att Iluminati har planerat det och sedan fått al-quida. Bevis:
    http://www.youtube.com/watch?v=-iDq0Tdja4A&feature=related
    1:04:15 - 1:06:25
    Där tycker jag finns allt jag vill säga.

    SvaraRadera