söndag 2 oktober 2011

Spräng kyrkorna!?!

En före detta präst, H B Hammar, anser att då den svenska kyrkan tappar medlemmar och konsekvensen blir att många kyrkor står tomma och kanske bara används en gång i månaden, kan man lika gärna stänga eller varför inte spränga bort dem!

Du håller kanske med honom eller har du ett bättre förslag vad man ska göra med de kyrkor som nästan aldrig används?

8 kommentarer:

  1. min idee är att man kan forska i kyrkans historia och man kan ta inträde och ha det som ett museeum.

    Av inträdes pengarna renoverar man sedan kyrkan och på så vis bevarar vi den svenska historian.

    Doris// 7c

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. varför ska man spränga ?

    Då var det ju inte lönt ens att bygga så många kyrkor om man inte ens ska använda dom. Bygg något bättre till samhället som exempel bygg tåg till Östra grevige / Ida 7c

    SvaraRadera
  4. Att "spränga" bort dom är ju onödigt, man kan väll låta dom stå. En dag kommer dom bli gamla och då kanske nån hittar det och får reda på hur vi har det just nu.

    SvaraRadera
  5. Förövrigt fin stavning på rubriken, "kykorna" ;-)

    SvaraRadera
  6. Orsaken till att den svenska kyrkan tappar medlemmar är kanske för att man betalar mycket för att vara medlem i kyrkan. Fast om man går ur kyrkan kan man ju inte konfirmeras, gifta sig o.s.v. Det är ju helt onödigt att spränga kyrkor för det. Låt kyrkorna vara kvar så det blir lite historia. Det är kanske lite onödigt med kyrkor som står tomma, man skulle kunna använda dom till restauranger. Det är ju inte kyrkor i städer som står tomma, det är väl mest dem på landsbygden... Enligt mig... Det händer ju inte så mycket i kyrkor som ligger i en liten by på landet. Fast det är ju fint med kyrkor. Dem borde bevaras.

    SvaraRadera
  7. Jag säger så här, man kan använda kyrkorna till annat med de som inte används alls nästan. Kanske typ ett hem för hemlösa, ett härbärge. Gästis... sälja till högst erbjudande, använda alla saker till nytt. Allt annat men att spränga. Det är bara onödigt.

    SvaraRadera
  8. Jag tycker att man kan använda de flesta kyrkorna till något annat, inte spränga dem. Och om man använder kyrkor till något annat, så kommer folk gå till samma kyrkor, för det inte är så många att välja på. //Lukas 8ac

    SvaraRadera